Ninni Karlsson- YOLO ♥
Dream until your dream comes true ♥ Följ mig på instagram- ninnikarlssonn PUSS :*

Min epilepsi..

Jag fick min diagnos sommaren 2010.
Så jag vet egentligen inte så mycket om den, men jag har ändå börja vant mig vid den.
Mitt första anfall fick jag den 5 juli 2010.
Den dagen var jag i Arvika och skulle umgås med mina vänner Karro, Carl och Frida. Men jag hann ju inte vad med dom så lång tid innan det hände!
Jag var i Tommys lägenhet och satt ute på en balkong i en stol, när jag helt plötsligt faller ihop medvetslös och börjar krampa. Vet inte riktigt hur det såg ut eller vad som hände. Vet bara att jag vaknar upp och sitter i en soffa innuti lägenheten och att Frida eller kanske Karro sitter bredvid mig .. Kommer liksom inte riktigt ihåg vem det var, minnet var ju fortfarande svagt efter anfallet. Man har ingen balans och är inte riktigt medveten om vad som händer.. Dom hade ringt ambulansen , kommer ihåg hur personerna från ambulansen kommer och frågar mij hur det är. Jag vet bara att jag hade svårt att säga något. Dom tar tag i mig och jag ställer mig upp , benen viks. INGEN styrka finns i dom.. Man kunde lika gärna tro att man har blivit förlamad. Men jag tog mig ner för trapporna och det var riktigt jobbigt.. Kan inte beskriva känslan jag kändes. Det kändes som att världen hade snurrat uppochner ! Jag visste in vad som hänt, hängde inte med.. Jag låg på båren och dom skjöv in mig i ambulansen personen som satt i tog puls på mig och andra saker. Jag kommer in till sjukhuset och fattar fortfarande inte vad jag gör där. Kommer in och lägger mig i sjukhussängen. Personen sätte in en grej till dropp (stavning) i min arm ifall det skulle behövas. Sedan tog dom blodprov och satte en grej på mitt finger, en sån för att mäta pulsen.
Carl var det som följde med mig till sjukhuset direkt.. Han satt där med mig hela tiden, den gulligaste personen ever! Senare kanske 2 timmar eller 1 vet inte riktigt kommer Karro och Frida  dit.. Antar att jag låg på sjukhuset i kanske 5 timmar innan jag fick åka hem. Jag fick ju lov att låna telefon, så ringde hem och sa "Hej det är Ninni, Jo jag ligger på akuten nu. Hade tydligen fallit ihop medvetslös och börjat krampa." Kommer inte ihåg mer av konversationen med mamma eller pappa kommer inte ihåg vem av dom som svarade...
Men efter några timmar fick jag ju åka hem och fick skjuts av snälla Karros mormor!
När jag kom hem, la jag mig och sov. Var sååå utmattad. Mamma och Pappa hade ju såklart många frågor..
Så det var så mitt första anfall gick till..
Jag fick ett kanske ca en månad senare i HC.. I duschen, hade ju inte hunnit ställt mig ii duschen , men det var ett likadant anfall som det första. Fick åka ambulans till sjukhuset. Senare började prover tas och efter ett tag fick jag diagnosen Epilepsi. Började ta medicin i början av augusti tror jag. Det blev 40 eller 50 gram varje morgon.
Nu har tar jag 225 g.
Här kommer bilder från anfall.
första anfallet .
ett anfall som var någon gång i våras tror jag. Var ensam stöp rakt ner i backen och höll på att bli överkörd...
Fin man är i ansiktet.. Hmmm.. asfalten slog mig xD
Nu vet ni lite mer om det!
XOXO


Alexandra

Men Ninni,hur skulle jag kunna veta att du hade fått ett epilepsi anfall, det va inte min första tanke när du inte svarade i mobilen,att ''OJ hon har nog fått ett epilepsi anfall och ligger på sjukhuset så det är nog därför hon inte svarar''

Och jag sa inte hela tiden, '' men vi skulle ju va idag '' . Jo, bara när jag inte först visste att du låg inne på akuten. Men sen efter så sa jag ju inte så, skulle inte säga så till nån som ligger på akuten och fått ett anfall! Jag kanske ringde till dig, men sa inte så i alla fall! Du får mej att framstå som en idiot när du skriver sånt. Det va ju ditt första epilepsi anfall, och när vi skulle va så trodde jag att du sket i mig, och va med dom andra i stället.

Gud va taskigt åå lägge ut sånt om mig, så att fölk tror jag är helt jävla blåst, och inte bryr mig ett skit.

2011-07-29 / 23:05:58
Ninni :)

Ja detta har och är inte roligt älskar dej <3<3<3/mamma

2011-07-30 / 09:17:45
BLOGG: http://tuesmon.blogg.se/
rebecca

fy fan va hemsk :S usch !

2011-07-30 / 17:40:52
BLOGG: http://nattstad.se/recca

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback